Google Adwords


Google Adwords

İnternet kullanıcılarının arama motorlarındaki kelime sorgularını analiz ederek çalışan reklam türüdür. Bu bakımdan arama motorlarında yaygın olarak kullanılan kelimeler gerçekten çok önemlidir. Google, dünyada en yaygın kullanılan arama motorudur ve bu analizde bize yardımcı olabilir.

Google Adwords, metin tabanlı bir reklamcılık modelidir ve en yaygın kullanılan reklam modellerinden biridir. Bu model aracılığıyla sunulan reklamlar, "etkileyici başlık", "açıklama satırı", "site alan adı" gibi belirli kısıtlamalar dahilinde kullanılan satırlardan oluşur. Google AdWords'te ücret, reklamveren reklamı gösterdiğinde değil, reklamı gören kullanıcı reklama tıkladığında ödenir. Google AdWords'te reklam verirseniz ve rakiplerinizi geride bırakarak reklamlarınızın ön saflarında yer almak istiyorsanız, daha fazla ödeme yapmanız gerekir. Bu nedenle, ne kadar çok yatırım yaparsanız, karınız o kadar yüksek olacaktır.

Google Adwords Nasıl Çalışır?

Öncelikle, tanıtmak istediğiniz anahtar kelimeleri seçmeniz gerekir. Bundan sonra, seçilen anahtar kelimelere yapılan her tıklama için ödenecek maksimum maliyeti belirleyeceksiniz. Unutmayın, kullanıcılar reklamınızı gördüklerinde ve reklamınızı tıkladıklarında ücretlendirileceksiniz. Google, reklamları görüntülediğiniz için sizden ücret almaz.

Reklamların ve anahtar kelimelerin uyumluluğu çok önemlidir. Google Adwords anahtar kelimelere puanları 1 ile 10 arasındadır. İnternet kullanıcıları Google'da arama yaptıklarında, bu anahtar kelimelerin tıklama başı maliyeti (TBM) ve reklamverenlerin anahtar kelime puanları, siz ve pazardaki diğer rakipleriniz için katlanarak artacaktır. Müzayede sonrasında anahtar kelimenin sıralaması belirlenecek ve puan değiştikçe her aramanın sıralaması da değişecektir.