Street View fotoğrafları, Google Haritalar'da kullanıcılar tarafından oluşturulacak!


Street View fotoğrafları, Google Haritalar'da kullanıcılar tarafından oluşturulacak!

Artık ARCore uyumlu cihazlara sahip Android kullanıcıları Google Street View'da fotoğraf çekip yayınlayabilecek. Google Haritalar'ın yeni güncellemesi sayesinde, yalnızca tek bir telefon kullanarak Street View fotoğrafları oluşturmanıza olanak tanır.

Şu anda bazı bölgelerde aktif olan bu özellik, ilk olarak Toronto, New York, Austin, Nijerya, Endonezya ve Kosta Rika'daki kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Lütfen yakın gelecekte daha fazla bölgede kullanıma sunulacağını unutmayın.

Bu yeni özellikle Google, kendi Street View fotoğraflarına sahip olmadıklarında kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten yararlanabilecek. Aslında, kullanıcılar geçmişte Street View'a fotoğraf eklemiş olabilir. Ancak 360 derecelik bir kamera gerekiyordu. Bu yeni güncelleme ile kullanıcıların standart telefonlarıyla çekilmiş fotoğrafları ekleyebileceklerini unutmayın.

Google'ın aylardır test ettiği bir özellik artık beta sürümündedir. Google, Street View Android uygulaması kullanılarak çekilen fotoğrafları otomatik olarak döndürecek ve doğru şekilde konumlandırılacak  . Ayrıca, Google Haritalar'daki bilgileri güncellemek için resimler kullanılabilir.

Google Haritalar Street View ürün müdürü Stafford Marquardt:

"Kendi Street View ürüyüşçülerimiz ve arabalarımız gezegenin 10 milyon milinden 170 milyardan fazla görüntü toplasa da dünyanın hâlâ haritalanmamış pek çok bölgesi var. İnsanlar bağlantılı fotoğraflara katkıda bulunduklarında, Google Haritalar'daki Sokak Görünümü katmanında noktalı mavi çizgiler olarak görünecekler.