Google Videolar için Yeni Bir Özellik Geliştirdi


Google Videolar için Yeni Bir Özellik Geliştirdi

Google, aramadaki videolar için yeni bir özellik geliştirdi. Bu özelliğe "anahtar sahne" deniliyor. Anahtar sahneler, video içeriğindeki önemli anların öne çıkan özellikleridir ve aynı zamanda YouTuber'larıda yakından ilgilendiriyor. Yeni arama işlevi şu anda İngilizce videolar için mevcuttur. Ancak kısa sürede Türkiye'ye ulaşacağı söyleniyor.

Google'ın bu yeni özelliği ile arama yaparken karşılaştığınız videonun önemli anlarını yakalama fırsatına sahip olacaksınız. Yeni özellikler ile videodaki içeriğe pratik bir şekilde erişebileceksiniz. YouTube video akışının altında bir zaman çizelgesi sağlar. Videoyu izlediğinizde bu grafik akışına devam edecek. Bu grafikte, işaretlenen video içeriğindeki önemli anları görebileceksiniz.

Anahtar Sahneler Özelliği Neden Önemli?

Video içeriği uzun yıllardır popüler olmuştur ve bu popülerlik gün geçtikçe artmaktadır. Her gün gençlerden ünlülere, ünlülerden markalara kadar YouTube'un faaliyetlerini görüyor ve yayınlıyoruz. Bu nedenle, Google'ın birçok farklı video içeriği vardır.

Yeni özellik, Türkiye'ye girdiği zaman video SEO çalışmalarına da bazı yenilikçi özellikler ekleyecektir.

Videoyu içerik pazarlama stratejinize entegre ettikten sonra, arama sonuçlarında işaretlenen önemli anların etkilerini görebileceksiniz. Bu aynı zamanda yeni ölçüm fırsatları anlamına gelir. Tüm videolarda yeni özellikleri kullanmadan önce küçük bir test videosu hazırlamak da faydalıdır.