SEO Hataları


Bilinçsizce yapılan seo çalışmaları çoğunlukla hüsran ile sonuçlanır. Site içi, site dışı bu hatalar birleştiğinde bazen büyük sorunlara yol açabilir. İleri gelen Seo uzmanları tarafından belirlenen ve site sahiplerinin çok sık yaptığı seo hataları vardır bunlar bazen görmezden gelinir. Fakat bu hataların düzeltilmemesi kötü sonuçlar doğurur.

Bu nedenle aşağıda bahsedilen yanlış seo tekniklerini sitenizde uygulayıp uygulamadığınızı bir araştırın. Eğer uygulamış iseniz bir an önce düzeltip web sitesindeki gerekli değişiklikleri yapın. Seo optimizasyonu başarısı için bu önemlidir.

Sıkça yapılan seo hatalarını özetlemek gerekirse;
1. Yönlendirme Hataları:
Eksik ve yanlış bağlantıları sitenizden bir an önce kaldırmanız gerek. Çünkü hatalı yönlendirmeler büyük bir SEO sorunudur.

2.Site Yavaşlığı:
SEO firmaları masaüstü açılış hızına verdiği önemi, aynı şekilde mobil sitelerin açılış hızına da veriyor. Sitenin hızı, hem arama motoru robotları hem de ziyaretçiler açısından oldukça önemli bir konudur. Sitenin hızı en yüksek düzeyde olursa bu kullanıcı memnuniyetini arttırır ve site sıralamasını olumlu yönde etkiler.

3.Zorunlu Tıklanan Reklamlar:
Mobil sitelere giren kullanıcı, istediği bilgiye erişmek için önüne koyulan engellerden hoşlanmaz. İçeriği görebilmek için başka sitelere girebilir. Bu da kullanıcı kaybına yol açar. Böylelikle sıralamada gerilersiniz.

4.Onay Almayan İçerikler:
Mobil sitelerinizde eğer tasarım aşamasında Flash kullanırsanız hem sitenizin indekslenmesi zor olur hem de kullanıcılar görsellerdeki içerikleri okumaya çalışırken yorulurlar

5.404 Hata Sayfaları:
404 sayfası mobil siteler için önemlidir. Hatalı linklerde 404 sayfasının görünmemesi hem Google hem de kullanıcı açısından eksi puan olarak değerlendirilir.

6.Engellenen CSS ve Görsel Resim Dosyaları:
Dosya engellemek dizine ekleme sorunu doğurur. Ayrıca kullanıcılar da siteyi terk ederek sıralamanızı düşürebilirler.