PageRank Nedir?


PageRank, Google’ın site sıralamasında kullandığı algoritma sonucunda, sitenize verdiği değeri gösteren 0’dan 10’a kadar olan bir puandır. Bu değer daha çok özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve sayfaların kalitesine bağlı olarak değişebilmektedir. Bu puanı yükseltmek sizin elinizdedir.

PageRank, sitenizin kalitesini ve değerinin göstergesidir. Fakat şöyle bir yanılgıya düşmemek gerek; “Site sıralamasında iyi sonuç alabilmenin tek yolu PageRank’tır.” Hayır, asla böyle bir şey diyemeyiz. Yani site sıralamasını sadece PageRank değiştirmiyor. Sitenin kalitesi, özgünlüğü, görünümü ve daha bir sürü etken de önemlidir. Yine de PageRank’ın önemini şöyle vurgulayabiliriz; Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google tarayıcısının sitenizi kontrol etme sıklığını etkilemekte ve bunun sonucunda daha iyi sonuçlar çıkartmayı sağlamaktır.

  • *Yeni açılan sitelerde hızlı bir şekilde arama sonuçlarında yükselmesini engelleyen Google Sandbox sistemlerini de kullanmaktadır. Bu sisteme giren internet sitesi 3-6 ay arası Google tarafından sınanır, bu sınanmanın sonucunda internet sitesi iyi yerlere getirilebilmektedir.
  • *PageRank değerleri günlük olarak değişmektedir.