Web Tasarımında Yazı Stilleri


Web siteler, ziyaretçilerini tasarımları ile iyi tanıtmak ve istenilen bilgiyi en iyi şekilde vermenin güzel bir yoludur. Web tasarımlarında kullanılan yazının; boyutu, rengi ve tipi ziyaretçileri sitelerde istenilen bölümlere rahatlıkla yönlendirebilir.

Bu tasarımlarda popüler yazı tipleri kullanılmalı. Ayrıca bu ayarlamalar yapılırken çok dikkatli davranılmalı ve tüm bilgisayarlarda görülebilecek şekilde ayarlar yapılmalı. En basitinden ana sayfalarda genellikle yazıların başlıkları, hangi tarihlerde yayınlandıkları, yazarın kim olduğu gibi birtakım bilgiler olur. Bu bilgilerin yazı renkleri, tipleri ve boyutları birbirinden farklıdır. Bu şekilde daha anlaşılır olmaktadır. Başlıkların boyutları büyük ve kalın yazılırken, tarih, yazar bilgisi ve kategoriler italik ve küçük yazılır. Bu sayede ziyaretçi iki başlığında ayrımına varabilir.
Diğer başlıklar Arial iken dikkat çekmek istediğiniz başlığı Arial Black olarak uygulamanız ziyaretçileri yönlendirmede etkili olacaktır. Web tasarımına başlamadan önce tasarımın her parçasının bir bütün olduğunu ve hepsinin birbiriyle ilişkili olduğunu unutmamak gerek. Yani tasarımın headerı ile footer kısmı asla birbirinden ayrı olarak düşünülmemelidir.
-İyi şanslar. :)