Web Tasarım Trendleri


Web siteleri, masaüstü tarayıcılar için tasarlanmıştır. 2010’un ortalarında bu güne kadar leptop, mobil tarayıcılar için de büyük bir önem kazanmıştır. Bir web tasarımcı web sitenin tasarımı, renkleri, yazı tipleri üzerine çalışır.

Bir sitenin web tasarımı kolay olmalı, göze hoş görülmeli ve kullanıcının aradığı içeriğe uymalı, kullanıcıyı yormadan bilgiyi vermelidir. Bunların yanı sıra hem masaüstü hem mobil cihazlara uyumlu tasarlanmalıdır. Bu size daha fazla müşteri kazandıracaktır.

Web tasarım trendleri her yıl farklılık göstermektedir. Sitenizi dinamik ve modern tutmak için trendlere uyum sağlamanız gerekmektedir. Her yıl yapacağınız değişiklikler, güncellemeler sitenizi ayakta tutmaya yardımcı olur.

Byc Media olarak yıllardır web tasarım alanında profesyonelleşerek ilerlemekte, sektörü yakından takip etmekteyiz. Hem yazılım hem tasarım konusunda sizlere en iyi hizmeti sunmakta, Google arama motorlarına uygun siteler kodlamaktayız.

Sizler için 2020 web tasarım trendlerini topladık.

2020 Web Tasarım Trendleri

Web sitenin hızlı yüklenmesi ve mobil(responsive) tasarım her zaman trendlerde olan ilk özelliklerdendir.

Organik şekiller


Geometrik şekiller, iconlar 2019’da olduğu gibi 2020’de de trendlerde yer alıyor. www.midyecikoray.com.tr web sitesinde de gördüğünüz üzere yapılan işi yansıtan şekiller yer almaktadır.

Doygun Renkler

2020’nin trendleri arasında yer alan renk, en büyük web tasarım trendlerinden biridir. Parlak, doygun, cesur renkler markanızın, yaptığınız işin ön plana çıkmasında öncülük sağlar.

Renkler, insan davranışını, ruh halini inceler. Renklerin hislerimizi, ürün satın alma seçeneklerimizi etkilediği düşünülmektedir. Tasarım ve pazarlama alanlarında sık sık kullanılmaktadır. Firmalar, markasını duyurmak, ürünlerini satın almaya yönelik müşterilerin gözüne hoş geleceğine inandığı renkleri seçiyor.

Renklerle ilgili bazı bilindik duygular vardır; mavi - bulutu gökyüzünü, yeşil – doğayı, kırmızı – aşkı, tutkuyu,  temsil eder. 2020 yılında web tasarımcıların sitenin ortaya çıkmasını sağlayan, firmanın işlevini, ruh halini yansıtan renkleri kullanmaya odaklanacağını düşünüyoruz.

Başparmak Dostu Mobil Navigasyon

Web site tasarımları mobil(responsive) olarak tasarlanmakta, mobil cihazlarda kullanımı kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Fakat 2020’de parmak dostu siteler oluşturulmaya yönelecek. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar genellikle baş parmağını kullanır. Kullanıcıların baş parmağıyla ulaşabileceği öğeler eklenmeli, mobil kullanıcılara uyum sağlamak için site kullanıcıya yönelik düzenlenmelidir.

Akıllı Video

Yaptığınız işi anlatan videolar sitelerde kullanılabilir. Kullanıcılar videoları sever, her zaman çekici gelir.

Videonun içeriği kullanıcının aklındaki soruları cevaplamalıdır. Akıllı videonunda amacı budur. Youtubeda bulunan bir videoyu eklemekten çok daha iyidir. İçeriği iyi düşünülmüş, yüksek kaliteli bir video her zaman daha iyidir.

Minimalizm

Minimalizm, basitliği, sadeliği, yalınlığı temsil etmektedir. Sanayi devriminden gelen Minimalist akım “ölçülü ve olması gerektiği gibi” isimlendirilmiştir. Minimalist anlayışın temeli herşeyi basite indirgemedir.

Minimalist tasarım, yalın, sade ve etkileyici tasarım demektir. Amaç içeriği basit ve yalın bir şekilde müşteriye aktarmaktır. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılara firmaların logoları sorulduğunda, karışık ve çok renk kullanılmış logolar daha az hatırlanırken, yalın ve etkileyici olarak tasarlanmış logolar daha çok hafızalarda kalmıştır.