Instagram Pazarlama Stratejileri Nelerdir?


- Instagramda yapılması gerekenlerin en başında instagram profili düzenlemek gelir. Instagramda en üstte bulunan biyografi kısmı işletmeniz hakkındaki bilgileri içermektedir. Ziyaretçilerinize, işletmenizin ne ile ilgili olduğunu, ne anlatmaya çalıştığını kısa ve öz olarak oradan tanıtmanız yararınıza olacaktır.

- Sosyal ağlarınızı birbiriyle etkileşim halinde bulundurmanız gerekmektedir. Tüm hesaplarınızı birbirine bağlarsanız eğer site trafiğinde artış göreceksiniz ve böylelikle etkisini fark edeceksiniz.

- Instagram pazarlaması denildiğinde genellikle yalnızca resimle ilişkilendirilir fakat özgün ve etkileyici bir yazı da en az görsel kadar etkisini göstermektedir. Bu tür paylaşımlar sayesinde sitenizi tanıtabilir, ürünlerinizi satın alma konusunda da teşvik edebilirsiniz.

- Instagramın vazgeçilmez unsuru olan hashtag kullanımı, birçok kullanıcıya erişmede birebir yardımcı olur. Yaptığınız paylaşımlarda hashtag yani diğer bir deyimle etiket, paylaşımınızın içeriğini tanımlamalıdır. Bu etiketler birçok kişinin sitenizi keşfetmesini sağlar.

- Yaptığınız tüm paylaşımlar en önemli olan unsur özgün olmanızdır, yaratıcılığınızı ortaya koyarsanız daha çok ziyaretçi toplayabilirsiniz.

 - Paylaşımlarınızı sık sık yapmaya özen gösterin günde en az 2-3 kere paylaşım yapılmalı, bu size hergün düzenli olarak ziyaretçi kazandıracaktır.

- Sık sık iletişim kurulmalı, ziyaretçilerinizden gelen sorular cevaplanmalı, cevapsız bırakırsanız şayet ziyaretçiler siteyle pek fazla ilgilenmediğinizi düşünebilir.

- Özellikle hashtagler sayesinde instagramı etkin bir şekilde kullanırsanız başarıyı ve birçok kullanıcıyı en kısa zamanda elde edebilir, kazancınızı arttırabilirsiniz.